HTML

Patreides blogja

Miről szól? Szerintem mindenféléről, ami eszembe jut... de főleg zenéről.

Friss topikok

Linkblog

Kylie Minogue, Joe McElderry, és Diana Vickers...

2011.01.21. 18:15 Patreides


...három dala.
Vajon mi köti össze ezeket?

Kylie Minogue - Better Than Today


Joe McElderry - Real Late Starter


Diana Vickers - Put It Back Together


A közös pont Nerina Pallot, a dalok zeneszerzője és szövegírója. A Better Than Today-t férjével, Andy Chatterley-vel együtt írta. Ugyancsak ők ketten voltak a dal producerei Kylie Minogue albumán. A Better Than Today eredetileg Nerina harmadik albumára készült, de Kylie elkunyerálta tőle :) , és így került rá Kylie XI. stúdióalbumára. (Nerina és Andy írták Kylie albumának címadó dalát, az Aphrodite-t is, és ennél is producerkedtek az albumon.)
Nerina Pallot Diana Vickers albumára írta a Put It Back Together című dalt (a dal producerei Nerina és Andy voltak).
A Real Late Starter eredetileg Nerina albumán jelent meg, és az album "lead single-je" volt. Nerina sajét magának írta, miután James Blunt turnéján a "support act" szerepében az egyik alkalommal, ahogy ő autóval vagy vonattal (már nem emlékszem) utazott a koncert  helyszínére, egyszer csak az ablakon kinézve látta, hogy James Blunt helikoptere szépen elhúz felettük... Akkor fogta el az a szemét kis érzés, hogy ő lehet, végleg lekésett már mindenről, elszalasztotta a nagy lehetőségeket az életében. Erről szól tulajdonképpen a Real Late Starter, amelynek a szövege eléggé ironikus, és kissé szemtelenül szókimndó.

"...Ó Istenem, ha én Valaki lennék,
 Mindent nagyszerűen tennék,
 De én egy igazi elkésett induló vagyok,
 Így csak igyekszem pótolni az elvesztett időt.
 Ó Istenem, ha én Valaki lennék,
 Megcsókolhatnád a seggem, de azonnal.  
 De én annyira előzékeny vagyok,
 Hogy én teszem ezt szakadatlan.
 Lekéstem az esélyem az életben,
 Ó, alaposan..."


Joe McElderry-nek (a Brit X-Factor 2009-es győztesének) megtetszett a dal, és így - feldolgozésként - rátette a saját bemutatkozó albumára Nerina Pallot dalát. Viszont amíg Nerina - már túl a harmincon - kicsit joggal érezhette úgy, hogy talán már lekésett a lehetőségekről az életében, Joe McElderry esetében ez még kissé korainak tűnik. :)

És még pár videó a fenti három dalhoz, ezúttal már Nerina Pallot főszereplésével... bár az első videón Diana Vickers énekli a dalt Nerinával, Nerina tavaly áprilisi Union Chapel koncertjén.

Diana Vickers & Nerina Pallot - Put It Back Together
(Live at the Union Chapel)


Nerina Pallot - Better Than Today
(original track)


Nerina Pallot - Better Than Today (Live)


Nerina Pallot - Real Late Starter (Official Music Video )


Nerina Pallot - Real Late Starter (Nerina Pallot játszik minden hangszeren)


Nerina Pallot - Real Late Starter (live, Absolute Radio)


Bár az igazi sikert már a 2005-ös Fires album meghozta Nerina Pallot számára, 2007-ben a Sophia című daláért Ivor Novello díjra jelölték, és ugyanebben az évben jelölt volt a Brit Awards-on a legjobb női szólóénekes kategóriában, ő maga csak a 2010-es év elején kezdte igazán úgy érezni, hogy végre dalszerzőként és producerként bekerült az "első ligába". Nyilván elsősorban a Kylie Minogue-al való közös munka volt az, ami ezt az érzést meghozta, és az hogy mások, így Diana Vickers, és Joe McElderry albumaira is felkerültek számai, csak ráerősítettek erre.
2010 őszén aztán a magánéletében is örömteli esemény történt, az új albuma felvételei közben megszületett első gyermeke, Wolfie (Wolfgang Amadeus Chatterley). Amit Nerina, mint megszállott twitterező :) , ott még aznap be is jelentett:

"@Andy_Chatterley and I are prouder than proud about the best song we've ever written. Our son,Wolfie Chatterley, born this morning."

Így érthető Nerina negyedik, 2011-es albumának címe, amely album végleges elkészültét éppen most jelentette be a twitteren:

"A The Year of The Wolf (korábbi munkacíme: Better Than Porn) masterelése elkészült. A fiúkkal kiruccanunk ezt megünnepelni szusival és szakéval. Boldog hétvégét mindenkinek!"



Szólj hozzá!

Címkék: pop brit kylie minogue james blunt x factor aphrodite x faktor joe mcelderry diana vickers nerina pallot better than today real late starter andy chatterley

A bejegyzés trackback címe:

https://patreides.blog.hu/api/trackback/id/tr642603364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása